Det har blivit väldigt populärt och trendigt att sätta ihop egna tavelväggar i hemmet eller på kontoret. För att göra din tavelvägg personlig och unik ska du ta in faktorer så som färgskala, inredningsstil och din personlighet. Det här ska du tänka på när du ska få ihop din egen tavelvägg.

En tavelvägg innebär att du sätter upp flertalet tavlor tätt intill varandra för att skapa en helhet. Antingen matchar du färgen på motiven eller färgen på ramarna för att visa att de hör ihop och passar tillsammans. Hur du sätter upp dem och vilka motiv du vill ha är helt upp till dig och vad du tycker passar på den tänkta väggen.

Matcha tavlorna med varandra

När det kommer till att få ihop tavlorna till en helhet är det en stor fördel om det finns en röd tråd mellan motiven på tavlorna. Antingen ett färgtema eller liknande motiv. Om du behöver inspiration finns allt du kan tänkas behöva hos Posterton.se som har allt från ramar och fina motiv till sidor för inspiration. Du kan mixa och matcha med foton, målningar och texter som motiv så länge de hänger ihop på något sätt. Din tavelvägg ska representera dig som person, välj därför motiv du tycker om och som betyder något för dig.

Skapa en helhet

Det är viktigt att din tavelvägg bidrar till en helhetskänsla i rummet. Försök därför att matcha dem med möbler eller annan inredning så att du skapar en känsla av att allt hänger ihop. Håll koll på årets inredningstrender för att veta vilka färger och material som är inne. Därifrån kan du få inspiration och fräscha idéer inför hur du ska matcha och inreda hemmet. Men det är dock viktigt att komma ihåg att inte övermatcha allt heller. Tänk på att en röd tråd kan vara att du har samma färg på alla ramar medan alla tavlor är i olika storlekar och former så att du får en enhetskänsla utan att överdriva matchningen.

Så sätter du upp tavlorna

När du valt dina motiv och ramar kan du prova att lägga ut dem på golvet i den ordning du vill ha dem för att bestämma vad du tycker ser bäst ut. En positiv sak är att du sedan lätt kan byta ut motiven så ofta du vill. Om du tröttnar kan du enkelt ta ner dem.