Placera ut dina råttfällor på rätt plats och med rätt bete för bästa effekt. Det finns olika fällor att välja mellan och alla har sina egna fördelar.

När skadedjur har tagit sig in i hemmet, eller någon annanstans där de inte hör hemma, så är en naturlig reaktion att försöka bli av med dessa på bästa sätt. Det kan kännas besvärligt att leta sig fram bland de olika typer av fällor som finns tillgängliga, men att placera ut dessa fällor på rätt sätt är viktigare än vilken typ av fälla du väljer.

”Förr eller senare kommer fällan att slå igen och du har fångat en mus.”

Flera olika typer

Den klassiska musfällan har fungerat i många år och är ett sätt att bli av med skadedjuren enkelt och effektivt. Placera ut dessa fällor i lite mindre utrymmen där du vet att musen har varit, vanligtvis för att du kan hitta musspillning där. Förr eller senare kommer fällan att slå igen och du har fångat en mus. Den elektriska musfällan är ett enkelt och hygieniskt sätt att bli av med mössen på. Den dödar mössen snabbt och effektivt med elektricitet och lidandet blir minimalt. De flesta typer har även uppsamlare som du enkelt kan tömma ut. Det finns även fällor som istället för att döda mössen helt enkelt fångar dem levande så att det går att släppa ut dem på en lämplig plats. En skrämma är en metod som inte fångar musen alls utan helt enkelt skickar ut ett ljud som håller mössen på avstånd. Denna variant är den bästa om du har stora utrymmen som exempelvis ett garage, en stor källare eller bara stora rum.