Dags att flytta till nytt boende? Kul! Nu är det dags att passa på att slänga bort alla de där prylarna du faktiskt inte behöver i ditt nya hem – om du inte vet vilka prylar du inte ska spara på så har du några bra tips här.

Innan du sätter igång med packning och bokning av flyttfirma kan det vara bra att rensa bort allt onödigt som du inte behöver ha med dig till det nya hemmet vid en flytt. Vadå för saker, kanske du undrar nu – massor av prylar är svaret. Under sitt liv tenderar man att samla på sig en hel del skräp och när det är dags att byta bostad är detta ett ypperligt tillfälle att göra sig av med dessa saker.

Dessa saker kan du kasta eller skänka bort direkt

Börja med att titta efter vad det egentligen är som gömmer sig därhemma i skåp, lådor och garderober. Kanske är det en hel del gamla tidningar och magasin, kantstötta tallrikar och omatchande strumpor som tittar fram? Dessa kan du göra dig av med på en gång. Har du inte läst den där tidningen ännu så kommer du inte att göra det längre fram heller, och varför vill du spara på trasigt porslin? Något som Expressen tipsar om är att även passa på att gå igenom sminkhyllan och rensa bort gammalt smink och även medicinskåpet, både sminkprodukter och läkemedel har utgångsdatum så kasta allt som gått ut. Ta även en titt på alla dina bra-att-ha saker såsom lådor, smycken och andra saker du sparat bara för att du ”någon gång” kanske har användning för dem. Det kommer du inte så kasta direkt. Sedan när du flyttar in i det nya hemmet kommer du endast ha med dig sakerna du behöver, men kanske kommer du samla med dig nya onödiga ting längre fram. Då kan denna tv-serie vara något att följa: