Har du nyligen renoverat ditt badrum men känner att något saknas? Då ska du definitivt testa att föra in lite mer liv här – och det gör du genom att inreda badrummet med växter.

Att inreda ett badrum är kanske inte det lättaste alla gånger. Men när det väl är klart brukar man faktiskt känna sig ganska så nöjd. Men ibland kan det dock kännas som att någonting saknas i detta rum, hur fint det än är inrett. Och då är frågan: har du tänk på att du kan inreda med levande växter här inne för att skapa en mer ombonad känsla? Det finns massor av växtlighet so trivs i detta rum – det gäller bara att veta vilka.

Dessa växter trivs i badrummet

Vad som är viktigt att tänka på när du ska ställa in växter i badrummet är huruvida det finns ljus här eller inte, för det avgör vilka växter du kan välja. Men kom ihåg att loppet inte är förlorat om du vill ställa blommor i ett mörkt rum utan dagsljus, för det finns växter som trivs i det med. Så här skriver till exempel Elle Decoration:

”För växternas del är badrummets höga luftfuktighet ett plus, men däremot kan det vara brist på sol och ljus om rummet saknar fönster. Så placeringen passar inte alla sorter.” läs mer och se hela listan på växter här.

I artikeln som citatet kommer från listar man en del växter som tris i ljusfattigt badrum, men långt ifrån alla såklart. De som listas är bland annat Dracena, Svärmorstunga och Juvelblomma men vilka som inte nämns är exempelvis Orkidé. Orkidésläktet är brett och vissa av blommorna trivs ypperligt i badrum då de inte behöver planteras i jord för att överleva – i stället hänger du upp dem med rötterna fria och så livnär sig växten på fukten som dunstar när du duschar. Så om du vill inreda med växter i badrummet kan det vara smart att kila förbi en blomsterbutik och prata med experterna där om vilka växter som trivs i förutsättningarna just ditt badrum har att erbjuda.