Har du en egen tvättstuga utan att behöva bege dig till ett tvätteri eller gå ut i minusgrader till ett annat hus för att tvätta? Grattis! Dock kan du behöva lite hjälp på traven för att inreda tvättstugan på ett bra sätt.

Det allra första som krävs i en tvättstuga är givetvis en bra tvättmaskin. Ju fler ni är i familjen desto viktigare är det att tvättmaskinen är tålig och tvättar ordentligt rent. Prova en maskin i Cylindas sortiment genom att klicka https://www.cylinda.se/vitvaruvaljaren/tvatt/tvattmaskiner så hamnar du onekligen rätt.

Inredning i tvättstugan

Du kanske inte kommer att tillbringa lika mycket tid i en tvättstuga som i ett kök, men det kan ändå vara skönt att inreda tvättrummet till din och din familjs fördel. Dessa inredningstips kan även vara bra om du ingår i en BRF och ska fixa till föreningens tvättstuga. Se till att ha ett torkskåp och en mangel om det är till en BRF, för en vanlig familj är ett torkskåp och en torktumlare att rekommendera.

Sittplatser för avkoppling i tvättstudion

Ibland kan det vara trevligt att ha ett bord och ett par stolar i tvättstugan när den ena tvättar men vill ha sällskap. Det kan också vara bra om du har gått ner i tvättstugan och maskinen bara visar 5 minuter kvar av tiden. Då vill du väl inte springa upp igen? Inred gärna din tvättstuga lite ombonat, det kan vara skönt att sitta i ett varmt rum en kall vinterdag med en kopp choklad medan du tvättar. Numera finns även fenomenet tvättstudio som nyligen uppmärksammats i ett projekt.

De boende i Living lab uppskattar tvättstudion, med sitt ljusa och centrala läge. Eftersom den är placerad i entrén där folk rör sig, i stället för i en mörk källare, upplever många det också som betydligt trevligare att tvätta här. Samtidigt som det är en plats där du kan passa på att umgås med grannarna medan du väntar på tvätten, säger Anna Olofsson, HSB