Att ha en trädgård att hålla på med är både roligt och avstressande. Samtidigt är det skönt om trädgården både är snygg och lättskött. Det finns många smarta produkter som du kan köpa för att underlätta trädgårdsskötsel och ge trädgården ett ansiktslyft.

Du vill naturligtvis både ha en trädgård som verkligen är fin, samtidigt som den också ska vara lättskött. Det är skönt att bara sätta ut robotklipparen och låta den klippa gräsmattan utan att den trasslar in sig i trädrötter, rabatter eller buskar. Du vill också ha en skön och mysig altan som både är snyggt inredd och har lättskötta möbler. För att lyckas med din trädgård bör du satsa på riktigt bra trädgårdssaker. Köp altanräcke, altanmöbler och robotringar hos Wernamo Design, svenskproducerat och i snygg skandinavisk design. Då blir det enkelt skapa en härlig grön oas.

Snyggare trädgård

Det finns mycket du kan göra för att med enkla medel ge din trädgård ett ansiktslyft. Det första du bör göra är att tänka igenom hur du verkligen vill att din trädgård ska se ut. Har du några särskilda drömmar? En berså, prunkande rabatter, syrener, liten miniäng med vildblommor eller att det ska klättra växter längst med husväggen? Hur vill du förändra altanen? Tänk också igenom hur mycket tid du vill lägga på din trädgård. För vissa personer är målet att få påta i trädgården, medan andra vill ha en fin trädgård som mest sköter sig själv.

Snyggare altan

Ett enkelt sätt att ge altanen ett ansiktslyft är genom ett riktigt snyggt räcke. Med ett räcke kring altanen blir altanen mer ett eget rum, och det blir lättare att dekorera och göra fint. Det är också smart att ha räcke om du har småbarn och det är en meter ner till gräsmattan. Med ett altanräcke kan du också plantera växter som får klänga uppför uterummet. Det är mycket snyggt och gör din altan till en riktigt grön oas. Du kan planera:

  • Rosor
  • Murgröna
  • Humle

Aalla är enkla och lättskötta klängväxter. Det underlättar också att ha sköna altanmöbler som är lätta att rengöra, som du hittar hos Wernamo design. Med nya sittdynor och matchande filtar får ditt uterum enkelt ett ansiktslyft.

Din trädgård

Ett smart sätt att hålla gräset kort och välklippt är genom att köpa en robotgräsklippare. Idag är robotgräsklippare inte så dyra. Det finns också genomtänkta trägårdsprylar som underlättar när robotklipparen går fram över gräsmattan. Om du köper robotringar att sätta kring dina träd, buskar och vid rabatterna, så kommer inte roboten råka klippa ner dina blomsterarrangemang som du har planterat på gräsmattan. Med robotringar kommer din gräsklippare inte heller att köra och fastna i träd, rötter och buskar. Med trädgårdsringar kan du också skapa en välordnad franskinspirerad trädgård. Mellan trädstammen och trädgårdsringarna lägger du snygga stenar, så blir trädgården både mer lättskött och får en fransk touche.

För att ge din trädgård ett mer romantisk ansiktslyft kan du ställa ut en bänk på ett litet undanskymt ställe i trädgården. Sedan planterar du blommor kring bänken och ställer dit en fin kruka. Så har du också en extra fikaplats.