Det är mycket att tänka på när du ska sälja din bostad. Ett bra första steg är att ta kontakt med en bra mäklare. Det är inte enbart själva försäljningen som en mäklare kan bara behjälplig med, utan även värderingen av bostaden. Det finns många fördelar med att få bostaden värderad, både i direkt anslutning till försäljningen och när du redan börjat gå i säljartankar.

För att få reda på vad bostaden är värd, behövs en värdering. Med vetskap om vad värderingen hamnar på, kan du få ett hum om vad du kan förvänta dig vid en försäljning. Men du ges även möjlighet att planera eventuella åtgärder för att ha möjlighet att öka värdet.

Värdera bostaden muntligt utan kostnad

En kostnadsfri värdering från www.maklarhuset.se kan ge dig informationen du behöver för försäljning nu eller i framtiden. En sådan värdering görs dessutom utan förpliktelser, så fördelarna är många. Om du beslutat dig för att sälja i närliggande tid är det dessutom ett utmärkt första steg. Mäklaren tar inte bara huset och läget i beaktning utan även andra faktorer så som hur marknaden för närvarande påverkas av faktorer som ränta. En muntlig värdering kan även ge värdefull rådgivning om hur du kan höja värdet på bostaden, såsom renoveringar och andra förfiningar som mäklaren kan se potentialen i.

Tänk på det här inför försäljning

Även om du inte planerar att sälja inom den närmaste tiden, kan en värdering som sagt löna sig. Då ges du möjlighet att få reda på hur du ökar värdet, så om du gör en renovering får du även chans att njuta av den innan du säljer. Många gör renoveringar precis inför flytt och försäljning. Men om ett renoverat kök skulle öka värdet och du planerar att sälja inom några år, så varför inte investera i en renovering som du dessutom själv får nytta av under tiden du bor kvar. Det är sådan rådgivning du också kan få i samband med en värdering.