Med en badtunna på tomten ökar du husets värde samtidigt som ditt välbefinnande ökar. Dagens funktionella badtunnor i plast är både enkla att installera och underhålla samtidigt som de har en lång livslängd.

Det finns många fördelar med att ha en badtunna på sin tomt. Förutom att de är behagliga att bada i kan även stunden i badtunnan leda till förbättrad hälsa tack vare bland annat ökad blodcirkulation och avslappnade muskler. En härlig bieffekt är att badet även höjer husets värde. Att montera en badtunna från https://svenskabadtunnor.se/sv/info/badtunna-plast.html är enkelt tack vare att tunnan har låg vikt och en smidig konstruktion med få lösa delar. Även rengöringen och underhållet av badtunnorna är enkelt och det enda som krävs är regelbunden rengöring med en trasa och lite rengöringsmedel. Eftersom ytterskicket är av svenskt gran bibehåller tunnan sitt traditionella utseende och utgör ett harmoniskt inslag i trädgårdens inredning.

Så väljer du rätt badtunna

par badarVid valet av badtunna finns det flera faktorer att ta hänsyn till, bland annat arbete med montering, hygienkrav och utseendet på tunnan. Genom att välja en badtunna med en insida av hygienisk polyetenplast är risken för bakterier minimal till skillnad från exempelvis träkonstuktioner som lätt drar till sig farliga bakterier. Polyetenplasten är både återvinningsbar och har mycket lång hållbarhet och slittålighet. Den håller i 40 år och du behöver inte vara orolig för att få sprickor eller andra skador på plasten. Polytenplasten är dessutom enkel att underhålla och behöver endast torkas av med rengöringsmedel och en torktrasa. Med andra ord är en badtunna med en badinsats av polyetenplast ett av de bästa valen att göra. För att dessutom få en traditionell känsla i trädgården är det också smart att välja en badtunna som har en utsida av mer traditionell karaktär. Att välja en badtunna med en insida av plast och en utsida av vackert svenskt granträ gör att du får den bästa av två världar, funktionalitet och klassiskt utseende.

Inredningstips för badtunna

badtunnaFör att få till den rätta känslan i trädgården och skapa en härlig spa-känsla vid din badtunna gäller det att fundera över vad du och din familj tycker om och vad som fungerar praktiskt. Ta gärna del av inspirerande inredningstips för uterum när det är dags att installera badtunnan i trädgården. För att inte behöva bli smutsig om fötterna och dra ner jord och gräs i badtunnan är det bra att ordna en träaltan eller en stenlagd yta vid badtunnan. Även en enkel utomhusdusch att skölja av sig under är perfekt för den som vill kunna gå i och ur badet för att lägga sig och sola en stund.

Det behöver inte vara svårt eller dyrt att skapa en ombonad oas runtomkring badtunnan. Insynsskydd i form av ett högt staket i nära anslutning till tunnan gör att kalla vindar och nyfikna blickar från grannarna stängs ute. Om du inte vill ha ett stort plank kan du istället sätt upp en spaljé och låta en vackert grönskande klätterväxt skapa ett grönt insynsskydd. Välj gärna en tålig klätterväxt som till exempel pipranka eller humle. Även gröna växter i stora krukor bidrar till en härlig spa-känsla liksom bekväma solstolar, lyxiga handdukar och sköna badrockar.

Fördelar med en badtunna

  • Avkoppling och ökat välmående
  • Fin inredningsdetalj i trädgården
  • Ökar husets värde