Hösten är en årstid då vi tillbringar en stor del av den vakna tiden inomhus. Det innebär också att vi tar en titt omkring oss, och funderar på om vi inte borde uppdatera några grejer i inredningen.

Även om man inte är en person som följer trender är det roligt att läsa om dem. Därför har jag satt samman en liten lista på de härligaste trenderna för den här hösten. Hur kommer de trendkänsliga att inreda?

  1. 70-tal. I modevärlden är det framför allt 90-tal som gäller, men när det kommer till inredning går vi längre tillbaka i tiden. Grönt och brunt, eller brunt och orange, är två kombinationer som är helt rätt i höst. Har du några vaser från denna tid, som du gömt undan, plocka fram dem igen.
  2. Nordafrikanska influenser har vi kunnat se i många inredningsbutiker länge, men de är hetare än någonsin i höst. De bästa fynden gör man i butiker som direktimporterar från bl.a. Marocko, om man inte har möjlighet att åka ned till Nordafrika och shoppa loss direkt. Ett annat tips är att köpa inredningen i Frankrike. I Paris och Marseille finns många butiker som säljer marockanska och algeriska möbler och textilier.
  3. Naturmaterial är en reaktion på de senaste årens industritrend. Hellre flätade lampskärmar än gamla grislampor, och hellre trä än betong.