Ska du inreda hemma och vill vara trendig? Årets inredningstrender handlar om starka lila färger, murriga bruna nyanser, rustika inredningsdetaljer och möbler klädda i sammet – vilka allihop blandas till en härlig röra av fantastiska inredningstrender för 2018 att sätta tänderna i och göra personlig.

På trendrum.se hittas det trendigaste möblerna just nu, och vad som syns på sajten är allt från störa sammetssoffor i djupaste blått till hallmöbler och belysning av olika slag. Här kan man med andra ord hitta allt man behöver för att inreda ett hem, men vad ska man satsa på att köpa? Vill man följa årets inredningstrender finns faktiskt en hel del olika riktningar som man kan välja att rikta in sig på. Till exempel skriver Elle Decoration om hur en av de större trenderna är att inte alls vara så trendig, att helt enkelt strunta i allt vad mode- och inredningsbloggarna säger och gå sin egen väg vad gäller hur man vill ha det. Men som sagt, det är även det en trend – att inte vara trendig. Så om du vill veta vad det är som du då ska undvika så är det snarare Sköna hem som du ska spana in. Enligt deras lista är följande vad som är det hetaste inom inredningstrenderna i år:

  • Färg: Kaffe latte 2.0. byt ut dina grå väggar mot beige-liknande nyanser som skulle kunna beskrivas som kaffe möter öknen med värmande brunröda inslag.
  • Metall: Silver. Addera kromade inredningsdetaljer av olika slag, men för den sakens skull behöver man inte slänga ut sina mässingsprylar helt och hållet, våga blanda i stället.
  • Växter: Tänk grönska. Blommor och snittblommor i all ära men nu är det gröna blad och stora palmer som ska pryda hemmet.
  • Stil: den unika. Ditt hem ska inte se ut som någon annans, nu är det dags att släppa taget om det sterial hemmet som ser precis ut som i inredningsmagasinen och i stället fokusera på personlighet och unik touch.

Inredningstrend med 80-talet i tanken

En annan trend för i år är en som Femina tar upp, och det är 80-talstrenden. Vad man bland annat skriver om är hur nutidens aktivism för olika saker och protesttrend smittat av sig även i inredningen åt det punkiga och grafiska hållet. Ett svartvitt golv, en röd pussmun på väggen eller ett slagkraftigt budskap på din kaffemugg? Det är vad trenden som lutar åt 80-talet svämmar över av och i inredningen kan vi bland annat se just rött, svart och vitt som dominerande färger i kombination med posters, kuddar och porslin med olika budskap på. Samtidigt kan denna protestanda tonas ned enkelt genom att kombinera med sand- och terrakottatoner för att skapa ett mjukar intryck. Likaså skriver tidningen hur nyanser som oxblod, burgundy och rosa är starkt närvarande som alternativ till denna trend. Och kom sedan ihåg att det är en trend att inte följa trenden och att vara unik, så välj den inredningsstil som passar dig och din personlighet i första ledet!